Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Poltteleeko veronpalautus taskussa?

Joku joskus jossain kuvaili veronpalautuksia ja mätkyjä seuraavasti:

Jos vouti on muistanut mätkyillä, olet itseasiassa saanut korotonta lainaa verottajalta, palautuksen saajat puolestaan ovat lainanneet rahaa valtiolle päin olemattomalla korolla. Tässä on taas yksi niitä aiheita joista voisi vääntää kättä vaikka maailman tappiin asti, mutta se ei muuta sitä tosiseikkaa että Joulukuun kuudentena raha vaihtaa kiivaasti omistajaa.

Veronpalautus laina on vain erittäin kallis kulutusluotto. Tutustu parempiin vaihtoehtoihin täällä. Jos tarvitset luottoa heti, lue tämä artikkeli. 

Ja oli niin tai näin, palautuksen saajat ovat varmasti paremmalla tuulella almanakan vihdoin kääntyessä Joulukuun kohdalle.

Mikäli fakta on se, että palautusta on tulossa, voi aikaväli loppukesästä Joulukuulle tuntua tuskallisen pitkältä, varsinkin jos rahatilanne ei muuten ole kaksinen.

Mikä neuvoksi, jos vaikkapa Lokakuussa kylänraittia saapastellessasi bongaat näyteikkunasta iki-ihanan talvitakin joka olisi kertakaikkiaan pakko saada, kun se näyttää olevan tarjouksessakin. Talvi tekee tuloaan ja vanhasta takista aika jätti viime keväänä epäonnistuneen konepesu -yrityksen seurauksena. Ostokuumetta vain kasvattaa entisestään havainto siitä että liike myöntää myös plussa-pisteitä.

Nopea vierailu pankkiautomaatilla kertoo karua kieltään uuden pompan saavuttamattomuudesta. Tilillä näyttää hiljaiselta, eikä seuraavasta palkastakaan oikein mokomaan riittäisi kun on se hemmetin eläinlääkärilaskukin maksettavana.

Kun hätä on suurin, on apukin yhtä lähellä kuin lähin puhelin. Tai läppäri. Mars mars nettiin ja sieltä etsimään paras vaihtoehto vaikkapa hakusanoilla ”veronpalautus heti”.

Vaihtoehdoissa nimittäin löytyy.

Pienet ja vähän isommatkin rahoitusyhtiöt tarjoavat palvelua jolla voit saada veronpalautusrahat käyttöösi parissa päivässä.

Palvelu löytyy ainakin seuraavilta nettisivuilta:

Kuviohan etenee niin, että kun olet valinnut mieleisesi rahoitusyhtiön ja täyttänyt hakemuksen, ilmoitat verottajalle kyseessä olevan lainayhtiön tilinumeron palautusten maksua varten ja rahat kilahtavat tilillesi nopeutetulla aikataululla. Sitten ei muuta kuin pomppaostoksille, mukana kylmää käteistä ja se plussakortti.

Takaisinmaksu

Kun joulukuu vihdoin koittaa ja veronpalautusten maksu alkaa, verottaja maksaa palautuksen ilmoittamallesi rahoitusyhtiön tilille. Mikäli lainaamasi summa oli kokonaispalautusta pienempi, rahoitusyhtiö tilittää ylijäävän osuuden edelleen sinulle. Koko kuvio on tehty hyvin vaivattomaksi ja käyttäjäystävälliseksi.

Tässä kohtaa on kuitenkin huomioitava, että ilmoittamasi tilinumero on automaattisesti myös seuraavan vuoden verotuspäätöksessä maksun saajana, jollet sitä erikseen muuta. Ainakin osa yrityksistä tosin noudattaa hyvää palvelukäytäntöä ja muistuttaa asiasta vielä erikseen.

Korot ja kulut vaihtelevat luotonantajan mukaan, mutta pikaisella googletuskierroksella selviää yleisimmän koron pyörivän parinkymmenen prosentin paikkeilla. Eihän se ilmaista ole, mutta raha harvoin on…

Kustannukset

Kyseessä on siitä erikoinen lainamuoto, että yleisimmin käytössä tuntuu olevan kiinteä korko. Eli korkoprosentti on aina sama riippumatta lainan määrästä tai laina-ajasta. Käytännössä tämä heilauttelee todellista vuosikorkoa melko mielenkiintoisesti, palautuksensa kesällä käyttöön hakeva selviää huomattavasti pienemmällä vuosikorolla kuin vaikkapa lokakuussa rahapulaan ajautunut. Euromääräisiin kuluihin tämä ei luonnollisestikaan vaikuta, tonnin lainasta menee kaksisataa korkoa molemmilta, mutta hankaloittaa vertailua muihin lainamuotoihin, lainat kun yleensä kilpailutetaan todellista vuosikorkoa hyväksikäyttäen.

Kenelle

Myös lainaehdot vaihtelevat. Esimerkiksi Svea -rahoituksen myöntämän pikaveronpalautuksen edellytyksinä ovat 24 vuoden ikä ja veronpalautuksen määrä, jonka tulee ylittää 300 euroa. Maksuhäiriön omaavien saatavissa tämäkään vippimuoto ei ole ja useimmissa tapauksissa edellytyksenä on vakituinen työpaikka.

Tämäntyyppistä lainaa suunnittelevien on myös syytä pitää mielessä tosiseikka, että vaikka olet verottajalta verotuspäätöksen mustaa valkoisella saanut, ei tilanne enää joulukuussa välttämättä olekaan sama. Mikäli ajaudut maksuvaikeuksiin, pääsee ulosottomies takuuvarmasti palautustiliä ronkkimaan ennen maksupäivää.