Vertaa halvin lainayhtiö minuutissa ja säästä jopa tuhansia euroa!

Pikavipit tunnetaan myös nimellä tekstiviestilaina. Perinteisesti vippejä onkin haettu paljon juuri sms-viestien avulla. Pikavippi tekstiviestillä on kätevääkin kätevämpi, kun lainan voi saada tilille missä ja milloin vain, juuri silloin kun tiukka paikka osuu kohdalle. Tätä mahdollisuutta moni suomalainen hyödyntääkin innokkaasti, siksipä tekstiviestilainoista niin paljon puhutaankin.

Ennen kuin haet pikavippiä pidä mielessä, että kyseessä on kallis laina. Edullisempaa lainaa ilman vakuuksia saa näiltä yrityksiltä.

Ensilainaa ei saa suoraan tekstarilla

Nykyään pikavippi tekstiviestillä on hieman aiempaa harvinaisempi ilmiö, sillä säädökset kieltävät lainan antamisen ilman henkilökohtaista tunnistautumista. Tämä tarkoittaa, että asiakkaan pitää ensin rekisteröityä lainafirman nettisivun kautta. Näin hän saa käyttöönsä henkilökohtaisen koodin, jonka puhelimen kautta näpyttelemällä hän hän pystyy nostamaan vippiä. Kun lainafirman pin-koodin on kerran saanut, sitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan tulevaisuudessa aina, kun tulee kohdalle tiukka paikka.

Muista kuitenkin, että lainsäädäntö kieltää siirtämästä lainarahaa asiakkaan tilille kello 23 ja aamuseitsemän välisenä aikana. Tällä on pyritty vähentämään juhlimisen yhteydessä otettujen impulsiivisten lainojen aiheuttamia sosiaalisia ongelmia.

Vertaile hintoja

Pikavippien hinnoissa on suuret erot. Netti on täynnä erilaisia vertailusivuja ja laskureita, joiden avulla voi nähdä, mikä vippi on halvin missäkin hinta- ja maksuaikaluokassa. Esimerkiksi satasen lainassa voi säästää 15 euroa, jos valitsee oikean vippifirman. Lisäksi ainakin Vivus.fi tarjoaa ensilainan ilmaiseksi. Tämä tarjous kannattaa hyödyntää pois kuljeskelemasta ennen kuin tarttuu mihinkään muihin tekstarilainoihin.

Pikavipit ovat historiaa?

Vuoden 2012 aikana eduskunta ja oikeusministeriö ovat tehneet paljon työtä pikavippien rajoittamiseksi. Vippien markkinointi on yhä haastavampaa ja todennäköisesti lähitulevaisuudessa pikalainoille asetetaan tiukka korkokatto. Tämä tarkoittaa, että pikavipit tulevat käytännössä kuolemaan pois. Tekstiviestilainat ja muut pikavipit tulevat jäämään rahoitusalan historiaan kiinnostavana, mutta ongelmallisena jäänteenä, jota aika harva jää kaipaamaan. Paitsi Pienlainayhdistys jäsenineen.

Yrittäjän lainat

https://www.kulutusluottohaku.fi/yrittajan-lainat/

Yrityslaina on lainatyyppi, jota yritykset hakevat joko paikatakseen väliaikaisia aukkoja taloudessaan tai investoidakseen johonkin kehityshankkeeseen. Finnvera on kenties merkittävin pk-yritysten lainantarjoaja. Myös monilta muilta tahoilta, erityisesti pankeilta, voi hakea yrityslainaa. Tällaisia yrityslainoja Finnvera suomalaisille yrityksille tarjoaa. Huomioi kuitenkin, että näin taantuman aikana lainan saaminen on aina hieman haastavaa.

Kuluttajille suunnatuista lainoista voit lukea täältä.

Pienlaina

Pienlaina on erityisesti aloittelevien ja pienten yritysten suosima lainatyyppi, jolla usein täydennetään starttirahaa. Sitä tarjotaan enintään viisi henkilöä työllistäville yrityksille. Pienlaina on suuruudeltaan maksimissaan 35 000 euroa. Lainaa käytetään tyypillisesti investointeihin, käyttöpääomaan ja omistajuusjärjestelyiden kehittämiseen.

Investointi- ja käyttöpääomalaina

Investointi- ja käyttöpääomalaina on samankaltainen kuin pienlaina, mutta sitä voi saada huomattavasti enemmän kuin pienlainaa. Tämän yrityslainan hakija saa työllistää enintään 250 henkilöä ja sen liikevaihto voi olla enintään 50 miljoonaa ja taseen summa 43 miljoonaa.

Yrittäjälaina

Yrittäjälainaa voi hakea osakkeenomistaja henkilökohtaisena lainana. Sen suuruus osakkeenomistajaa kohden on enintään 100 000 euroa. Lainan käyttökohteen rahoituksesta 20 % pitää tapahtua omarahoitteisesti.

Kehittämislaina

Kehittämislainaa myönnetään yrityksen tuotekehittelyä, tutkimustyötä, mainontaa tai muuta yrityksen tuottavuutta parantavaa toimintaa varten. Korkein mahdollinen kehittämislaina on 400 000 euroa tai 75 % hankkeen menoarviosta. Lainaa hakevien yritysten tulee täyttää samat ehdot kuin edellisissä lainoissa.

Kansainvälistymislaina

Kansainvälistymislainaa voivat hakea yritykset, jotka pyrkivät laajentamaan toimintaansa Suomen rajojen ulkopuolelle. Laajentumishankkeen tulee tähdätä parantamaan yrityksen kotimaassa tapahtuvaa liiketoimintaa ja kasvattaa sitä. Finnvera arvioi ja analysoi maakohtaisesti laajentumiseen ja täten lainaan liittyvät riskit.

Naisyrittäjälaina

Naisyrittäjälainaa voi hakea naispuolinen yrittäjä, jonka yrityksessä naiset ovat enemmistöosakkaina. Yrityksen päätoimisen johtajan tulee myös olla nainen. Yritys saa työllistää enintään viisi työntekijää. Lainan suuruus on maksimissaan 35 000 euroa ja se usein yhdistetään starttirahaan.

Suhdannelaina

Suhdannelainaa tarjotaan alle 1000 työntekijää työllistäville yrityksille, joiden menestymisen mahdollisuuksien katsotaan parantuvan suhdannevaihteluiden myötä, kunhan yleinen taloustilanne kohentuu.

Ympäristölaina

Pieni tai keskisuuri yritys voi hakea ympäristölainaa vapaaehtoisten ympäristöhankkeiden tai -investointien suorittamiseen. Ympäristölaina on enintään yhden miljoonan euron suuruinen ja sillä voi kattaa enintään 75 prosenttia hankkeen vaatimista kokonaiskustannuksista.