Helppovippi

Tämä palvelu on lopettanut, katso muut luotonantajat >>

Palvelut

Helppovippi.fi on palvelu, joka tarjoaa Botnia Finance Oy rahoittamia pikalainoja Suomen kansalaisille, joilla on hyvä luottohistoria. Lainoihin ei siis tarvita takaajia tai vakuuksia pantiksi. Hakijan pitää olla iältään 24-65 vuotias, ja raha-asiat pitää olla hoidettu hyvin. Oikeustoimikelpoisuus on selviö, koska lainasopimus on oikeustoimi. Lainan hakijalla tulee olla myös vakituinen asuinpaikka Suomessa ja julkinen matkapuhelinliittymä omalla nimellään. Prepaid- tai salaiset numerot eivät käy lainan haussa. Lainan hakijalla ei saa myöskään olla muita avoimia lainoja lainanantajalla eli Botnia Finance Oy:llä. Lainan hakija suostuu lainaa hakiessaan siihen, että hänen luottotietonsa tarkistetaan.

Lainaa haetaan aluksi Helppovippi.fi verkkopalvelusta. Verkkopalvelussa tunnistautuminen sujuu pankin tunnuksilla. Jos lainapäätös oli myönteinen, laina maksetaan tillille noin puolen tunnin kuluessa, joskin Sampoon maksu kestää kauemmin, jopa yksi tai kaksi arkipäivää. Kun ensimmäinen laina on haettu ja hoidettu hyvin, seuraavat voi hakea matkapuhelimitse. Tässä on käytettävä samaa liittymää, joka ilmoitettiin tunnistautumisen yhteydessä. Matkapuhelinnumeron muututtua on asiakkaan tehtävä uusi verkkotunnistautuminen pankkitunnuksilla. Tekstiviesti lainanhaussa lähetetään numeroon 16130 ja sen sisältö on yksinkertainen: ”HELPPOVIPPI lainasumma, laina-aika”. Laina-aika alkaa siitä hetkestä, kun lainasumma on siirtynyt lainanhakijan tilille ja eräpäivä on aina 30 päivää lainan maksamisen päivästä. Maksaminen onnistuu paperilaskulla, joka tipahtaa postiluukkuun. 300-400 euron suuruisia lainoja voivat hakea ne asiakkaat, jotka ovat ottaneet aikaisemmin pienempiä lainoja ja maksaneet ne ajallaan ja sopimuksenmukaisesti takaisin.

Lainan kulut

Lainojen kustannuksen selviävät verkkopalvelun taulukoista. Esimerkiksi 150 euron laina maksaa 179 euroa, mikäli maksuaika oli 30 päivää. EU-direktiivissä määritelty todellinen vuosikorko 100 euron lainalle on 1410%, kun laina-aika on 30 päivää. Lainan hakeminen tekstiviestin välityksellä maksaa 1,90 € per lähetetty viesti.